Oerseweg 7-9      7071 PP Ulft      Nederland      T: 0315-640440      F: 0315-640060      E: info@hetwoonhuis.nl     
nl meubelen uk meubelen de meubelen fr meubelen

Chinees antiek

Ons assortiment Chinees antiek

Begonnen zijn we in de jaren'70 met eiken meubelen, hierna volgden grenen en teak, nu zijn de Chinese meubelen erg gevraagd. Europeanen en Amerikanen stropen de Chinese markt af om de in hoofdzaak zwarte en rode meubelen die versierd zijn met gouden ornamenten op te kopen en te exporteren. Kleurrijke meubelen uit Mongoliƫ en Peking worden door de Chinese antiekhandelaren aan het assortiment toegevoegd. De antieke exemplaren zijn uniek en worden als "unikaten" door de meubelhandel verkocht. Door de grote vraag worden er in China vele reproducties gemaakt.

Het zijn niet alleen meubelen van Chinese oorsprong die gereproduceerd worden, de Europese en Amerikaanse fabrikanten brengen hun know how in en de Chinezen hun goedkope arbeidskracht om de producties vanuit hun land naar China te verplaatsen. Hierdoor ontstaat er een leegloop bij de Europese en Amerikaanse meubelfabrieken. De laatste tijd zie je dat klanten ontevreden worden over de Chinese producten, de kwaliteit laat regelmatig te wensen over. Meubelaccessoires zoals verlichting, spiegels, aardewerk, ijzer-en brons gietwerk, rotan artikelen etc. zijn mooie producten om containers mee op te vullen.

Niet alleen Chinees Antiek

Meubelstoffen komen voor zeer lage prijzen uit de Chinese fabrieken. Het zijn niet meer de antiek- en meubelhandelaren die naar China gaan, de Chinezen produceren van alles voor de hele wereld. Ze houden geen rekening met reprorechten, intelectuele eigendommen of patenten. Met het afvalprobleem wordt geen rekening gehouden zodat er bergen afval opgeslagen worden of geloosd wordt in oppervlakte wateren. Dit zal voor de volgende generatie een groot probleem worden.

apothekerskasten grote spigels witte meubelen leren stoelen chinees antiek eiken tafels